Branislav Grubački Guta o nagradi Dobar primer novog optimizma

0
119

Dobitnica nagrade Dobar primer novog optimizma za 2021. godinu je novinarka Jelena Obućina, za koju je osnivač pokreta Novi optimizam Branislav Guta Grubački rekao da je nagradu zaslužila kao najoštrije novinarsko pero te da je ona hrabrim i beskompromisnim rečima unela optimizam među građane Srbije što je kvalifikuje za laureata ove nagrade.

Nagrada za „Dobar primer novog optimizma“ dodeljena je Jeleni Obućini, novinarki Newsmax Adrie na protestnom skupu ispred Filozofskog fakulteta povodom Dana ljudskih prava. Obućini su povelju uručili prošlogodišnji dobitnici nagrade – autori emisije „Marka Žvaka“. Šta je Obućinu kvalifikovalo za dobitnicu ove nagrade pitali smo osnivača pokreta Novi optimizam Branislava Grubačkog Gutu kog smo zamolili i da prokomentariše neke od ranijih dobitnika ovog prestižnog priznanja.

Pokret „Novi optimizam“ nagradu Dobar primer Novog optimizma tradicionalno uručuje na Međunarodni dan ljudskih prava, a nagrada od prošle godine nosi naziv nedavno preminulog osnivača i direktora Danasa, Dušana Mitrovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here