Bijeljina – Konferencija povodom Međunarodnog dana dece uključene u život i/ili rad na ulici

0
54

Udruženje građana „Otaharin“ danas je u Hotelu “Drina” u Bijeljini održalo konferenciju pod nazivom ,,Trgovina decom – pravo na sigurnost i obaveza pružanja zaštite svakoj potencijalnoj žrtvi“. Konferencija je održana u sklopu obeležavanja 12. aprila – Međunarodnog dana dece uključene u život i/ili rad na ulici, a u cilju skretanja pažnje na veliki broj dece koja žive ili rade u na ulici ili su u riziku da postanu žrtve eksploatacije.

Udruženje građana “Otaharin” u okviru projekta “Nijedno dete bez zaštite – Unapređenje mehanizama za prevenciju trgovine decom i zaštitu dece potencijalnih žrtava trgovine ljudima” organizovalo je danas konferenciju kojom su obeležili Međunarodni dan dece ulice u cilju skretanja pažnje na veliki broj dece koja žive ili rade u na ulici ili su u riziku da postanu žrtve eksploatacije.

Deca koja su uključena u život i rad na ulici uobičajeno pripadaju ranjivim kategorijama, potiču iz socijalno ugroženih i disfunkcionalnih porodica, uglavnom su žrtve nasilja, a u većini slučajeva radi se o deci koja su pripadnici nacionalnih manjina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here