Dačić ugostio ambasadora Egipta

0
44

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Arapske Republike Egipat Basela Salaha Mustafu Ahmeda.

Na početku sastanka sa ambasadorom Republike Egipat Baselom Salahom Mustafom Ahmedom, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić je poželeo uspešan mandat ambasadoru Egipta koji je nedavno stupio na dužnost i rekao da narode Srbije i Egipta vezuje iskreno višedecenijsko prijateljstvo i da treba da nastavimo da ga unapređujemo, pre svega jačanjem saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. Predsednik Skupštine Dačić rekao je da je na svim funkcijama koje je obavljao uvek imao odličnu saradnju sa svojim egipatskim kolegama, te se osvrnuo na bilateralnu posetu Egiptu u decembru, kada se pored predsednika Predstavničkog doma Hanafi Al Džabalija, sreo i sa predsednikom Egipta Al Sisijem i predsednikom Vlade Mustafa Madbulijem.

Ambasador Egipta Basel Salah Mustafa Ahmed ocenio je da su politički i parlamentarni odnosi su tradicionalno dobri, prijateljski i partnerski, ali da postoji puno prostora za jačanje saradnje u drugim oblastima, naročito ekonomske i privredne saradnje, s obzirom da je Egipat afrička država sa možda najvećim brojem potencijala za povećanje razmene, usled stepena razvoja i blizine. Istakao je da će se truditi da tokom svog mandata maksimalno doprinese razvoju saradnje i u oblastima vojno-tehničke saradnje, poljoprivede, kao i da se nada da će se poseta predsednika Egipta Al Sisija Srbiji realizovati do kraja godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here