Milan Paroški – O novom premijeru ne odlučuje Aleksandar Vučić već Ana Brnabić

0
117

Politikolog Milan Paroški je govoreći o mogućim kandidatima za mesto predsednika buduće vlade rekao da o budućem premijeru ne odlučuje predsednik Aleksandar Vučić nego Ana Brnabić koju je označio kao najverovatnijeg predsednika nove Vlade Republike Srbije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je kampanju Socijalističke partije Srbije (SPS), koja je bila koalicioni partner SNS, na republičkim izborima nazvala “vrstom izdaje tima”. “Možda je Dačić mislio da će SPS imati sama većinu pa će u toj većini biti premijer“ rekla je Brnabić, komentarišući poruku socijalista u izbornoj kampanji da je Dačić najbolje rešenje za premijera Srbije. Politikologa Milana Paroškog smo zamolili da prokomentariše premijerkinu izjavu o Dačiću te da odgovori ko bi mogao biti premijer buduće vlade.

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je 6. aprila da je njegova stranka “još pre izbora postigla čvrst dogovor o saradnji” sa naprednjacima i njihovim liderom te rekao da očekuje poziv Aleksandra Vučića nakon proglašenja konačnih rezultata izbora. S druge strane, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da pre izbora nije bilo dogovora sa predsednikom Socijalističke partije Srbije (SPS) da bude premijer, navodeći da nije princip Srpske napredne stranke (SNS) i njenog predsednika Aleksandra Vučića da takve dogovore sklapa pre nego se “čuje glas naroda”. “Možda je Dačić mislio da će SPS imati sama većinu pa će u toj većini biti premijer”, rekla je Brnabić komentarišući poruku socijalista u izbornoj kampanji da je Dačić najbolje rešenje za premijera Srbije.

Politikolog Milan Paroški je komentarišući kandidate za mesto predsednika buduće vlade rekao da o budućem premijeru ne odlučuje predsednik Aleksandar Vučić nego Ana Brnabić koju je označio kao najverovatnijeg predsednika nove Vlade Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here