Radovi na rekonstrukciji i izgradnji domova kulture u Lovćencu, Srbobranu i Ravnom Selu

0
115

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji domova kulture u Lovćencu i Srbobranu i radove na izgradnji Doma kulture u Ravnom Selu, istakavši da je za obnovu i opremanje domova kulture širom Vojvodine Pokrajina samo u ovoj godini izdvojila ukupno 700 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji domova kulture u Lovćencu i Srbobranu i radove na izgradnji Doma kulture u Ravnom Selu. Prema njegovim rečima, sva ova mesta će živeti bogatijim kulturnim životom i dobiće prostor da na reprezentativan način pokažu sve ono što imaju Vojvodina i srpska kultura u celini. Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine za finansiranje izgradnje objekta Doma kulture u Ravnom Selu izdvojila ukupno 205 miliona dinara.

Glumac i reditelj Lazar Ristovski kazao je ovom prilikom da je zadovoljan jer se vidi kraj ovog impozantnog projekta, te da će ovde mladi ljudi moći da iskažu svoju kreativnost.

Novi objekat Doma kulture u Ravnom selu ukupne je površine 1.058 kvadratnih metara, a gradi se za potrebe amaterske pozorišne produkcije, kao i za organizacije gostovanja profesionalnih pozorišta, prikazivanja filmskih projekcija, održavanja pozorišnih i filmskih festivala i sličnih manifestacija.

U Domu kulture u Srbobranu, koji je sagrađen 1955. godine, u toku je kompletna rekonstrukcija i, kako je najavljeno, do kraja godine ova opština dobiće obnovljen stari i dograđen novi objekat.

Dom kulture u Lovćencu od 1954. godine nikada nije bio obnavljan, a Pokrajinska vlada izdvojila je za njegovu rekonstrukciju i opremanje ukupno 78,4 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here