Tribina Građanskog preokreta o pravnim aspektima investicije Linglong

0
64

U Hotelu Vojvodina, u organizaciji Građanskog preokreta, održana je tribina o izgradnji fabrike guma Linglong u Zrenjaninu te o pravnim aspektima te investicije. Sa prisutnima su razgovarali pravnici Savo Manojlović i Mario Reljanović.

U Velikoj Sali Hotela Vojvodina, u organizaciji Građanskog preokreta, održana je peta i poslednja tribina koja je za temu imala izgradnju fabrike guma Linglong u Zrenjaninu te posledice te izgradnje kako po Zrenjanin tako i po celu Srbiju. Prisutnima su o pravnim aspektima izgradnje Linglonga govorili dr Savo Manojlović i dr Mario Reljanović. Manojlović je istakao da suverenost pripada građanima i da je država na njima bazirana.

Dr Mario Reljanović, naučni saradnik na Institutu za uporedno pravo, je istakao da kineske investicije u Srbiji nisu pravno uobličene tako da mogu da donesu neku dobrobit ni zaposlenima ni lokalnom stanovništvu, a ni državi Srbiji, jer je to “trka do dna” koja nikada ne donosi korist bilo kome drugom osim vlasniku kapitala.

Savo Manojlović i Mario Reljanović su se složili da postoji prelivanje ugrožavanja ljudskih prava iz kineskih kompanija na njihovo okruženje i društvo u celini, podsećajući da se to u pravnoj psihologiji zove “teorija razbijenog prozora”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here