Vulin u Nišu – Prioritet rada bezbednost građana

0
445

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je danas Policijsku upravu Niš i razgovarao sa novim načelnikom i rukovodiocima ove policijske uprave o svim  merama koje su preduzete na unapređenju bezbednosti građana Niša u prethodna dva meseca i istakao da zaštita običnog čoveka mora da bude prioritet rada policije.

Načelnik Policijske uprave Niš Jovica Stojmenović referisao je ministru policije Aleksandru Vulinu, koji je obišao ovu policijskuupravu, o rezultatima koje je  policija ostvarila u prethodnom periodu i predočio buduće aktivnosti pripadnika policije u cilju postizanja veće zaštite i bezbednosti građana Niša. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je da se uspeh načelnika svake policijske uprave meri po tome koliko je truda i rada uložio da zaštiti obične ljude i po tome koliko se građani osećaju sigurno i bezbedno. Ministar policije Aleksandar Vulin zahvalio se pripadnicima niške policije koji danonoćno ulažu maksimalne napore kako bi rasvetlili imovinska krivična dela koja najviše pogađaju naše građane.

Od 11 razbojništava koja su prijavljena od početka godine na području Niša, rasvetljeno je čak devet, a predanim radom niških kriminalističkih inspektora rešena je serija od pet razbojništava i iza rešetaka je stavljeno dvoje drskih razbojnika koji su u večernjim satima presretali mlađe prolaznike na ulici i, preteći im nožem, otimali novac, rekao je ministar Vulin naglasivši da je prioritet njegovog rada bezbednost običnih ljudi. On je najavio da će se na ulicama Niša naći još više pozornika kako bi se bezbednost Nišlija pojačala. Početkom godine ovaj grad je dobio još 34 mlađih policijskih službenika koji zajedno sa starijim kolegama brinu o sigurnosti građana, dok je 36 na obuci i oni će se uskoro, takođe pridružiti svojim kolegama.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odao je poštu i položio cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim službenicima Policijske uprave Niš.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here