Vojna kovid bolnica „Karaburma“ dobila multislajsni skener iz donacije SAD

0
84

Vojna kovid bolnica „Karaburma“ dobila je multislajsni skener iz donacije Sjedinjenih Američkih Država, koji će doprineti bržoj i kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti pacijenata u ovoj vojnoj bolnici. 

Vojna kovid bolnica „Karaburma“, kako je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prošle nedelje i najavio, dobila je multislajsni skener iz donacije Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj skener značajno će olakšati rad medicinskog osoblja i pre svega doprineti bržoj i kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti pacijenata u ovoj vojnoj bolnici.

„Karaburma“ se već dve godine neprekidno nalazi u kovid režimu i u njoj je od početka pandemije kovida do danas zbrinuto više od 4.200 obolelih sa teškom kliničkom slikom. Vojni lekari i medicinsko osoblje i u ovom trenutku se bore za zdravlje 52 pacijenta.

Obilazeći pre sedam dana završne radove na adaptaciji dela objekta za potrebe multislajsnog skenera, ministar Stefanović se zahvalio zaposlenima na neumornom radu i naveo da se planira da vojna bolnica “Karaburma” u nekom budućem periodu postane opšta bolnica, kao ustanova sekundarne zdravstvene zaštite, i tako olakša rad tercijarnog zdravstva, odnosno Vojnomedicinske akademije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here