Novčana pomoć za zaposlene u centrima za socijalni rad

0
72

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali potvrdio je da je danas počela isplata 10.000 dinara državne pomoći za približno 7.980 zaposlenih u centrima za socijalni rad i ustanovama socijalne zaštite, odnosno domovima za stare, lica ometena u razvoju i  duševno obolela lica.

Danas će po 10. 000 dinara jednokratne pomoći dobiti negovateljice, vaspitači u socijalnim ustanovama, odnosno domovima za stare, zaposleni na održavanju higijene, rekao je ministar finansija Siniša Mali. Mali je podsetio da je ovu pomoć inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer zaposleni u socijalnim ustanovama nisu bili obuhvaćeni kada je uplaćivana jednokratna pomoć zdravstvenim radnicima.

“Ovaj vid pomoći je samo jedan od načina da im se odužimo i predstavlja znak da osluškujemo potrebe naših građana. U potpunosti smo svesni njihovih potreba i zato pokušavamo da kao socijalno odgovorna država pomognemo, jer imamo dovoljno novca”, rekao je ministar.

Kako je objasnio, ovom uplatom se ne završava pomoć države, jer je planirana još jedna pomoć od 100 evra za mlade. Država je prvih 100 evra isplaćivala u februaru ove godine i tada je novac dobilo oko 1,1 milion mladih. Pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju svi mladi od 16 do 29 godina. Prijavljeni za ovaj vid pomoći, novac mogu da očekuju u prva tri dana juna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here