Darko Trifunović – Rusi nama nisu nikakva braća

0
256

Igre velikih sila ne znaju za emocije, već isključivo gledaju sopstvene, sebične interese, zbog kojih su spremne da žrtvuju cele, geopolitički slabije narode. Analitičari nalaze paralele između situacije tokom NATO bombardovanja naše zemlje i rata u Ukrajini.

Direktor Instituta za međunarodnu i nacionalnu bezbednost Darko Trifunović ocenio je da su ukrajinski narod i Ukrajina žrtvovani od strane Sjedinjenih Američkih Država po istom modelu po kojem je Rusija žrtvovala Jugoslaviju sa ciljem da zakopa NATO u balkansko blato i da sebi kupi 22 godine da bi stala na ove pozicije na kojima je danas.

Darko Trifunović smatra da će Zapad  dopustiti da padne što više krvi u Ukrajini jer se to se dešavalo i na našim prostorima. Cilj je da rana između ukrajinskog i ruskog naroda bude takva da ne može da zaraste. Videli smo ratne zločine, agresiju. To su sve ratni zločini kažnjivi po međunarodnom pravu. To smo videli i na našim prostorima. Čekaće se da što više krvi padne, jer je Ukrajina zamka za Rusiju – poručio je Trifunović.

On je istakao i sledeće: Rusi nama nisu nikava braća jer je Rusija velika, imperijalna država i gleda samo svoje interese.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here