Miladin Ševarlić – Koalicije će pokazati da li je Srbija antiruski orijentisana

0
64

Srpska napredna stranka je ubedljivo pobedila na prošlim izborima, ali sa nešto slabijim rezultatima nego prethodnog puta, pa će morati da potraži koalicione partnere. Tu situaciju prokomentarisao je bivši poslanik prof. dr Miladin Ševarlić.

Vladajuća SNS osvojila je ubedljivo najviše glasova i na parlamentarnim izborima, ali nema većinu u skupštini, pa će koaliciju praviti ili sa dosadašnjim partnerima Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom ili sa nekom od manjinskih stranaka, pre svih Savezom vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora. Nekadašnjeg narodnog poslanika Miladina Ševarlića pitali smo kako očekuje da će izgledati sastav narednog saziva Narodne skupštine.

Vladajuća SNS osvojila je ubedljivo najviše glasova na predsedničkim i na parlamentarnim izborima, ali prvi put nema većinu u skupštini, pa će koaliciju praviti ili sa dosadašnjim partnerima Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom ili sa nekom od manjinskih stranaka, pre svih Savezom vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora. Možda i sa nekom od opozicionih stranaka i koalicija. Stranka predsednika Srbije zadržaće vlast i u gotovo svim opštinama gde su bili organizovani lokalni izbori. U Beogradu, SNS je pojedinačno dobio najviše glasova, pokazuju preliminarni rezultati izbora, ali neće moći samostalno da formira vlast, pa bi naprednjaci mogli da računaju na podršku socijalista Ivice Dačića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here