Dačić primio ambasadora Argentine

0
36

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Republike Argentine u Republici Srbiji Osvalda Marsika.

Tokom razgovora predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Ivice Dačića i ambasadora Republike Argentine u Republici Srbiji Osvalda Marsika istaknuto je da su bilateralni odnosi između dve zemlje tradicionalno dobri, da treba nastaviti sa njihovim razvojem i da dve zemlje vezuje ne samo prijateljstvo već i zajedničke vrednosti i principi koji se dosledno poštuju, pre svega principi suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zahvalio je još jednom na principijelnoj podršci koju je Argentina uvek pružala Srbiji u međunarodnim forumima u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Sagovornici su se složili da, iako su dve zemlje geografski udaljene, postoji niz oblasti u kojima se može naći potencijal za saradnju poput poljoprivrede, energetike, nauke i obrazovanja. U tom kontekstu, dogovoreno je da se u narednom periodu intenziviraju bilateralne posete na svim nivoima.

Razgovarano je o mogućnostima jačanja parlamentarne saradnje i dogovoreno je da se, čim se za to steknu uslovi, organizuju razmene poseta između parlamenata dve zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here