Zoran Lutovac – Zapad protiv Aleksandra Vulina

0
45

Za partnere sa Zapada simbolički bi bilo važno da čovek kao što je Aleksandar Vulin ne bude ponovo u Vladi, ocenio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da ako bi stranci uspeli da ostvare „presudan uticaj“ na formiranje nove vlade Srbije, on ne treba da bude u njoj, jer odluke koje bi takva vlada donosila ne bi bile njegove odluke i njegov put. Vulin je rekao da su pritisci na predsednika Srbije Aleksandra Vučića „toliko veliki i ozbiljni“ da on ne želi ni na koji način da mu bude „opterećenje“, i ocenio da „po volji Zapada“ nisu „Srbi koji misle o Srbijma, koji ne ćute, a još su i efikasni“. Kako komentariše ovu Vulinovu izjavu i šta misli da li će Vulin biti ministar u novoj vladi pitali smo predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca.

„Možda ovaj put stranci pobede i ja ne budem u vladi, ali srpski svet neće pobediti, kao ni sve ono što sam uradio za vreme svog političkog trajanja. Ja sam nevažan, ali ideje koje sam uveo u našu politiku, javni život i delatnu praksu su veoma važne“, rekao je Aleksandar Vulin.

Prema njegovim rečima Vučić je „predsednik svih Srba“ i za to su ga „izabrali i Srbi i istorija, i neće biti nedostojan tog izbora“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here