Finansiranje lovstva u Vojvodini

0
97

U Pokrajinskoj vladi danas su uručeni ugovori korisnicima po osnovu Konkursa za raspodelu sredstava za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2022. godinu. Kako je najavljeno, u narednim mesecima biće raspisan i konkurs za finansiranje izgradnje, rekonstrukcije i sanacije lovnotehničkih objekata i nabavke žive divljači.

Pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Milan Dozet, uručio je danas u holu Pokrajinske vlade ugovore korisnicima po osnovu Konkursa za raspodelu sredstava za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2022. godinu. Cilj ovog konkursa je unapređivanje stanja populacije divljači i njenih staništa, opremanje korisnika lovišta i praćenje stanja pojedinih vrsta divljači na teritoriji AP Vojvodine, a predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstva za izradu i realizaciju programa i projekata razvoja lovstva, opreme, istraživanja i izrade i realizacije projekata radi unapređivanja stanja populacije divljači i njenih staništa na teritoriji AP Vojvodine i druge namene u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu.

Korisnici sredstava po ovom konkursu su korisnici lovišta, lovnih revira i privredna društva, koja su registrovana za delatnost lovstva, koja se bave unapređenjem lovstva sa teritorije AP Vojvodine. Uslov za učešće na ovom konkursu bio je da podnosilac prijave nema neispunjenih ugovornih obaveza prema Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo iz prethodnih godina, kao i da za istu namenu i za istu lokaciju u prethodnih pet godina, nije koristio, niti koristi sredstva budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here