Zrenjanin – Toplana možda ostaje bez struje

0
69

Javno komunalno preduzeće “Gradska toplana” obavestilo je javnost da postoji realna mogućnost i opasnost da 4. maja ovo preduzeće bude isključeno sa mreže snabdevanja električnom energijom.

U saopštenju, kojim su se javnosti obratili JKP „Gradska toplana“ i njeno rukovodstvo, piše da su u prethodnom periodu blagovremeno preduzeli sve potrebne korake kako bi se problemi, sa kojima su suočeni, rešili na adekvatan način.

Naime, 1. marta je istekao ugovor koji je ovo preduzeće prethodne godine potpisalo sa „EPS Snabdevanjem“ pa je Toplana 1. februara pokrenula postupak nabavke električne energije. „Ponuda koju smo dobili od EPS Snabdevanja bila je tri puta veća od 26 miliona dinara, koju je preduzeće dobilo godinu dana ranije. Ponuda za ovu godinu iznosi 77 miliona dinara bez PDV-a“, stoji u saopštenju. Kako JKP „Gradska toplana“ nije imalo dovoljno sredstava koja su planirana za ovu nabavku, u Toplani su prešli na rezervno snabdevanje, koje zakonski ne može trajati duže od dva meseca, odnosno koje može trajati samo do 1. maja.

„Gradska toplana“ je lokalnoj samoupravi 18. februara dostavila zahtev za korekciju cena toplotne energije, a 24. februara i zahtev za izmenu i dopunu Programa poslovanja za ovu godinu, kako bi Plan nabavki bio izmenjen, a nabavka struje sprovedena.

„Iz usmenog obaveštenja koje smo dobili od Javnog preduzeća „EPS Snabdevanje“ u utorak, 4. maja, ostajemo bez struje, jer prestaje rezervno snabdevanje na kome smo bili dva meseca, odnosno onoliko koliko zakon dozvoljava“, kažu u JKP “Gradska toplana”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here