Milan Paroški – Nedemokratsko ponašanje priziva bombe

0
159

Svetski poredak ima ideologiju a to je demokratija. Onog trenutka kada se nedemokratski ponašate dajete šansu da oni koji vam ne misle dobro udare po vama, naravno, bombama, rekao je politikolog Milan Paroški.

Pretprošli izbori ostali su obeleženi bojkotom koji je doneo katastrofalne posledice po opoziciju. Politikolog Milan Paroški podsetio se bojkota 1997. koji je takođe bio loš i išao u prilog tadašnjoj vlasti. Bojkot izbora 1997. godine doveo je do toga da Srbija izgubi status demokratske zemlje što je stvorilo preduslove za NATO agresiju – tvrdi politikolog Milan Paroški. On je rekao da se upravo oko pitanja bojkota razišao sa Demokratskom strankom i Zoranom Đinđićem. U intervju  Helm Kastu on kaže da je bojkot 1997. godine koštao Srbiju Kosova i Metohije, a da je bojkot na pretprošlim izborima doveo do kraja demokratije u Srbiji. Zamolili smo Milana Paroškog da pojasni ove svoje navode.

Najveće opozicione stranke su 40 dana pred izbore  1997. donele odluku. SPO – da se izađe na birališta, DS – da se izbori bojkotuju.

Nakon skoro tročasovne, na momente burne rasprave u Demopkratskoj stranci, odluka o bojkotu doneta je većinom glasova, a protiv se izjasnio jedino Milan Paroški, uz trojicu članova koji su se uzdržali od glasanja.

Zoran Đinđić je najavio ofanzivnu antiizbornu kampanju, ali je od članova glavnog odbora zatražio da tu kampanju pretvore u „kampanju za poštene izbore“. On je, takođe, rekao da će opozicija u najskorije vreme oformiti štab za antiizbornu kampanju, što je bio predmet razgovora sa predsednicom Građanskog saveza Srbije Vesnom Pešić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here