Miroslav Vasin – Nisu izbori igra “Ne ljuti se čoveče”

0
109

Nisu izbori igra “Ne ljuti se čoveče” da se mogu organizovati svaki dan ili svakih nedelju dana ili pola godine pa je zahtev Borislava Novakovića iz Narodne stranke za vanredne lokalne izbore neozbiljan, poručio je predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Miroslav Vasin.

Opozicija se teško miri s činjenicom da SNS nastavlja da pobeđuje na svim nivoima, pa neki od opozicionara zahtevaju raspisivanje vanrednih lokalnih izbora. Predsednika Političkog saveta Demokratske stranke Miroslava Vasina pitali smo koliko su takvi zahtevi realni.

Srpska napredna stranka izgubila je većinu i zato zahtevamo vanredne lokalne izbore u Novom Sadu, izjavio je predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković. Povod za to je izjava gradonačelnika Novog Sada i potpredsednika SNS Miloša Vučevića, koji je uputio predlog Aleksandru Vučiću, predsedniku države, da raspiše vanredne parlamentarne izbore na jesen. Novaković smatra da je krajnje netipično da se gradonačelnik jednog grada oglašava povodom tema koje izlaze izvan okvira njegovih nadležnosti i realnih političkih okvira i ocenio da je Vučevićev istup pretenciozan i neodmeren. Da li Novosađani mogu da očekuju vanredne lokalne izbore, kao i da li svi birači mogu na jesen da očekuju vanredne parlamentarne izbore pitali smo predsednika Političkog saveta Demokratske stranke Miroslava Vasina.

Kako je izjavio predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu Borislav Novaković zbog kupovine glasova, pritisaka na birače i brojnih nepravilnosti na izborima, opozicija Novog sada je uputila zahtev za poništenje izbora na 24 biračka mesta. „Ceo Novi Sad je bio svedok brojnih nepravilnosti, koji izbore čine nelegalnim i nelegitimnim“, naveo je Novaković. On je naglasio da je i pored svih očitih grubih manjkavosti novosadskih izbora, SNS u gradu izgubila većinu. „Naime, SNS je u Novom Sadu osvojila 36,8 odsto glasova, a zbir opozicionih glasova je dimenzioniran na preko 45 procenta. Zato zahtevamo raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Novom Sadu“, navodi Novaković.

On je ocenio da je Vučevićev predlog da se ponovo raspišu parlamentarni izbori zapravo želja da se preko Vučićevog rejtinga sakrije činjenica da su lokalni SNS i on lično potpuno izgubili poverenje Novosađana. „Ako je ostalo i malo morala, pozivam Vučevića da prihvati izazov i omogući izbore za gradski parlament, koji bi objektivno odražavao raspoloženje Novog Sada“, zaključio je Novaković. Prethodno je zahev za vanredne lokalne izbore uputio i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Veljko Krstonošić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here