Vučić u Grčkoj na otvaranju terminala za tečni gas

0
64

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na svečanosti početka izgradnje terminala za tečni prirodan gas (LNG) u Aleksandrupolisu, u Grčkoj, da je to važno „za celu regiju, ceo Balkan“, navodeći da je kao i mnogi drugi bio skeptik verujući da će za tako nešto trebati godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Grčkoj, gde je prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji terminala tečnog prirodnog gasa (LNG) u Aleksandrupolisu. On je u govoru na svečanosti s grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom rekao da treba da poboljšamo gasnu infrastukturu u našoj zemlji i da gradimo sisteme za povezivanje sa bugarskim prijateljima, te da ćemo tada moći da prihvatimo velike količine gasa. Vučić je istakao da je taj poduhvat važan za zemlje koje su u njega uključene, navodeći da je potrebno da nastave da „brinu jedni o drugima“, „duboko zahvaljujući“ Evropskoj uniji (EU) jer je ovaj projekat značajno finansirala. „Možemo mnogo da uradimo zajedno, trenutno je najveće energetsko pitanje. Nadam se da ćemo naći dobra rešenja za evropski i naš narod. Lepo je napraviti ceremoniju za javnost, ali je bitno da poboljšamo standard naših gradjana. Uz podršku EU uspećemo da to sve postignemo“, rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio prijateljima Srbije i poručio da je samo mali broj ljudi verovao da će ovaj projekat biti završen u dogledno vreme.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here