Miodrag Kapor – Ekonomski rast je veoma slab

0
108

Ako verujemo zvaničnim brojkama Svetske banke i našeg Zavoda za statistiku ekonomski rast je veoma slab i to posebno od 2012. do sad, rekao je stručnjak za energetiku Miodrag Kapor.

Vlast objavljuje da je ekonomski napredak zemlje veliki ali statistički podaci govori suprotno, poručio je stručnjak za energetiku Miodrag Kapor. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je nabolji odgovor napadima iz regiona – ekonomski uspeh Srbije. On je na televiziji Hepi rekao da ne može svakodnevno da odgovara liderima regiona koji napadaju Srbiju, ali koliko god oni radili protiv Srbije, jedino što ne mogu da pobede su putevi, pruge i plate i penzije koje će dostići hiljadu, odnosno petsto evra. Koliko je realan ekonomski uspeh na koji se poziva vlast u Srbiji pitali smo stručnjaka za energetiku Miodraga Kapora.

Predsednik Aleksandar Vučić je ponovio  da će mladi ljudi ponovo dobiti po sto evra od države kao dokaz brige i poštovanja, te da će oni najčešće prvi put raspolagati nečim što su sami stekli.

„Nisam hteo da to radimo pre izbora, već ćemo prvog, drugog i trećeg juna i to je odgovornost za mlade ljude, i to je mali novac, ali nameće i prve odgovornosti, obaveze i odnos prema novcu“, rekao je Vučić.

Ponovio je da Srbiju region više ne može da stigne kada je reč o ekonomiji, kao i da niko ne pomišlja da “napadne Srbiju” jer su se stvari promenile.

“To sve imamo zahvaljujući ekonomiji”, rekao je Vučić i ponovio da je bruto domaći proizvod sa 32 milijarde 2012. godine, a ove godine će biti 56 milijardi dinara.

Govoreći o situaciji u Ukrajini i sankcijama Rusiji, on je rekao da je “Ukrajincima danas teško”, ali da je nezamislivo ukidanje ruske kulture, jer je Dostojevski “veći i važniji od svih ostalih zajedno”.

“U Srbiji ima navijanja, ali ne postoji antiukrajinsko i siguran sam da ne postoji antirusko raspoloženje” rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here