Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji otvaranja Sajma automobila i poručio da srpska auto-industrija, koja je nosilac napretka svake zemlje, ima svetlu budućnost, kao i da se čeka odluka bar dva velika globalna svetska proizvođača automobila da otvore svoje fabrike u Srbiji.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji otvaranja Sajma automobila i tom prilikom rekao da su sajmovi automobila  idealna prilika da posetioci vide novo i najbolje. „Ponosan sam na Srbiju i na Beograd, budući da danas prisustvujemo prvoj manifestaciji ove vrste u Evropi nakon dvogodišnje pauze. Svako značajno ime auto-industrije danas je u našem Beogradu“, rekao je predsednik Vučić na otvaranju i istakao da je Srbija već privukla velike i poznate proizvođače automobila, kao i da je uveren da ćemo uspeti da napravimo ceo lanac u proizvodnji električnih automobila u našoj zemlji.

„Verujem da ćemo uspeti da ubedimo još neke od globalnih igrača da prihvate naše gostoprimstvo i otvore svoje fabrike baš u našoj zemlji“, istakao je predsednik Vučić i izrazio nadu da će svaki naredni sajam biti bogatiji za modele proizvedene u Srbiji. On je dodao da ga raduje što je na ovogodišnjem sajmu prikazan veliki broj električnih i hibridnih vozila, jer to odražava visoku ekološku svest proizvođača automobila.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će Srbija uspeti da daljim razvojem automobilske industrije obezbedi još više radnih mesta i rast BDP-a zemlje, uprkos svim nepovoljnim spoljnim okolnostima.