Ministar unutrašnjih poslova u Boru

0
32

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je danas Policijsku upravu Bor, gde je održao radni sastanak sa rukovodiocima ove uprave, sa kojima je razgovarao o preduzetim merama na unapređenju bezbednosti građana iz ovog okruga.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je danas Policijsku upravu Bor. Načelnik Policijske uprave Bor Branislav Stojadinović referisao je ministru policije Aleksandru Vulinu o rezultatima koje je policija ostvarila u prethodnom periodu i predočio buduće planove i aktivnosti u cilju postizanja još veće zaštite i bezbednosti građana Bora. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, takođe je održao sastanak sa predstavnicima kineske kompanije „Ziđin koper“, gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem i rukovodiocima organizacionih jedinica Policijske uprave u Boru.  Ovom prilikom ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandru Vulinu je zamenik generalnog direktora kineske kompanije „Ziđin koper“ Džejson Džang uručio zahvalnicu za izuzetnu saradnju koju ta kompanija ima sa Policijskom upravom Bor i Upravom kriminalističke policije.

„Ponosan sam na pripadnike Policijske uprave u Boru, kao i na pripadnike Uprave kriminalističke policije, koji su u prethodnom periodu operativnim radom pronašli i vratili sirovine ukradene iz kompanije „Ziđin“, u vrednosti od oko 72,2 miliona dinara. Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti da krađe imovine iz kompanija utiču na njihovo poslovanje. Ovu zahvalnicu posvećujem mojim policajcima koji su danonoćno radili da bi rasvetlili imovinska krivična dela. Zahvalan sam „Ziđinu“ što ceni i poštuje rad srpske policije i što prepoznaje sa koliko efikasnosti i profesionalnosti pripadnici policije obavljaju svoj posao. Baš kao što štitimo bezbednost građana, istom posvećenošću i požrtvovanjem štitimo i imovinu kompanija koje posluju u Srbiji”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, zahvalivši se na uručenom priznanju kompanije „Ziđin koper“.  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao da je inicijativa „Pojas i put“ predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga veoma važna za Republiku Srbiju.

„Svaka kineska investicija izuzetno je značajna za Republiku Srbiju, u kojoj su kineske kompanije i više nego dobrodošle. Inicijativa „Pojas i put“ posebno je važna Srbiji, a brojna kineska ulaganja i investicije u Srbiji rezultat su čeličnog prijateljstva Narodne Republike Kine i Republike Srbije i dvojice predsednika Si Đinpinga i Aleksandra Vučića. Hoću još jednom da poručim da će imovina „Ziđina“ i ostalih kineskih kompanija biti zaštićena, a njihovo poslovanje u Srbiji  bezbedno”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Rukovodioci kineske kompanije „Ziđin koper“ izrazili su veliku zahvalnost srpskoj policiji koja na efikasan i požrtvovan način štiti imovinu ove kompanije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim službenicima Policijske uprave Bor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here