Rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Sečanj

0
83

Na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštini Sečanj dodeljena su bespovratna sredstava za realizaciju projekata “Rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Sečanj” i za projekat Uređenja atarskih puteva i otresišta.

Projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u Sečnju je ukupne vrednosti 42 miliona dinara od kojih Sekretarijat obezbeđuje 28 miliona, a Opština Sečanj 14 miliona. Za projekat “Uređenja atarskih puteva i otresišta” od Sekretarijata 18,5 miliona i 32 miliona namenskih sredstava prikupljenih od davanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta po programu, što ukupno čini vrednost ova dva projekta 82,5 miliona dinara. Tim povodom u Novom Sadu, u zgradi Pokrajinske vlade, predsednik opštine Nebojša Meljanac, potpisao je dva ugovora, koje mu je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u prisustvu pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomira Božića.

„Infrastruktura na seoskom području je veoma bitna i to ne samo asfalt, nego i atarski putevi, rasveta, trotoari, zelene površine, komunalni otpad, struja, voda, kanalizacija i mnoge druge stvari od kojih neke, nažalost, nedostaju našem kraju. Lokalna samouprava, dobro je upoznata sa ovim problemom, konkurisali smo kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, te zajedno sa odobrenim sredstvima Sekretarijata sufinansiramo radove. Trudimo se da učinimo vidljive iskorake po svim navedenim pitanjima, jer smo u potpunosti svesni značaja naše seoske sredine. Uskoro svi zajedno možemo očekivati lepe vesti i pozitivne događaje koji će dati neku novu dimenziju razvoju naše lokalne zajednice. Situacija u kojoj država kapitalno ulaže i pomaže, stvara neophodne uslove za sveopšti napredak je jedinstvena prilika koju moramo iskoristiti na najbolji mogući način za našu opštinu,“ istakao je Nebojša Meljanac.

Igor Mirović je rekao da udružujući se sa lokalnim samoupravama, Pokrajina ulaže znatna sredstva u važne projekte koji će dovesti pijaću vodu u domaćinstva i industrijske zone, te omogućiti bezbedno odvođenje i prečišćavanje fekalnih voda, kao i uređenje atarskih puteva. „Snabdevanje vodom u Vojvodini jedno je od najsloženijih pitanja na kojem ćemo u godinama pred nama raditi još više, kako na rekonstrukciji bunara u manjim sredinama, tako i na izgradnji novih i obnovi postojećih postrojenja u većim sredinama“, rekao je predsednik Mirović. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić naglasio da je od ukupnog iznosa sredstava, za realizaciju 18 projekata za vodne objekte i pet projekata za objekte fekalne kanalizacije opredeljeno 665 miliona dinara, dok je vrednost 22 ugovora za uređenje atarskih puteva i otresišta 561,8 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here