Sastanak ministra Stefanovića i episkopa sremskog Vasilija

0
79

Ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je sa episkopom sremskim Vasilijem o obeležavanju stogodišnjice ujedinjenja pokrajinskih crkava u jedinstvenu Srpsku Pravoslavnu Crkvu i početka rada Svetog Arhijerejskog Sabora.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je sa episkopom sremskim Vasilijem o obeležavanju stogodišnjice ujedinjenja pokrajinskih crkava u jedinstvenu Srpsku Pravoslavnu Crkvu i početka rada Svetog Arhijerejskog Sabora. Po ugledu na događaj od pre sto godina, Vojska Srbije izaći će u susret molbi eparhije i uzeti učešće u obeležavanju ovog jubileja na trgu u Sremskim Karlovcima.

Ministar Stefanović čestitao je episkopu Vasiliju jubilej, ističući da je vojska uvek uz svoj narod i u teškim i u lepim trenucima, uvek spremna da pomogne i da mu je posebno drago što se obeležava ovaj važan datum iz naše istorije, koji simbolizuje jedinstvo.

Episkop Vasilije zahvalio se što će pripadnici Vojske Srbije uveličati slavlje tokom vikenda u Sremskim Karlovcima, podsećajući da je i pre punih sto godina kada se odvijala tadašnja ceremonija pod svodovima sremskokarlovačkih zdanja vojska imala značajnu ulogu u njoj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here