Srđan Nogo – Ne smeju da me osude zbog sumnjivih tužiočevih diploma

0
187

Zbog sumnjivih diploma tužioca Ljubivoja Đorđevića koje sam tražio na uvid, ne smeju da me osude za razbijanje glasačke kutije, rekao je bivši narodni poslanik Srđan Nogo.

Politička borba vodi se na različite načine pa i nezakonitim razbijanjem glasačkih kutija. Srđan Nogo je polomio jednu glasačku kutiju na prošlim izborima pa smo o tom incidentu s njim kratko porazgovarali.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je u februaru optužni predlog protiv bivšeg poslanika Srđana Noga zbog sumnje da je sprečavao glasanja na referendumu o ustavnim promenama i predložilo sudu da ga osudi. Tužilaštvo je na svom sajtu navelo da je „optužni predlog protiv S.N, zbog sumnje da je izvršio krivično delo sprečavanje održavanja glasanja“ podnet Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Bivšeg narodnog poslanika Srđana Noga pitali smo kako komentariše optužni predlog i ima li informacija u kojoj je fazi proces.

Okrivljenom Srđanu Nogu je stavljeno na teret da je 16. januara, na biračkom mestu broj 35 u Beogradu, ometao glasanje izazivanjem nereda na biračkom mestu usled čega je glasanje bilo prekinuto. Tereti se da je svoj glasački listić popunio i ubacio u glasačku kutiju, koju je potom podigao sa stola i bacio na pod, usled čega se kutija razbila. Dodaje se da su glasački listići rasuli po podu, „što je uzrokovalo prekid glasanja na biračkom mestu“. Okrivljeni je negirao izvršenje krivičnog dela a na saslušanju je izjavio da smatra da svojim radnjama nije ostvario njegova zakonska obeležja, te da je ovakav njegov akt bio „čist politički performans“. Tužilaštvo je ispitalo i svedoke i pribavilo CD sa video zapisom događaja, kao i zapisnik o radu biračkog odbora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here