Nove sadnice na Zlatiboru

0
77

Na novom kružnom toku na Zlatiboru posađene su sadnice zimzelenih biljaka kao najava učešća opštine Čajetina u akciji „Zelena Srbija“, kojoj je cilj podizanje svesti o značaju ozelenjavanja i pošumljavanja Srbije.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, ambasador Belgije Kun Adam i direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) Slađan Velinov posadili su na novom kružnom toku na Zlatiboru sadnice zimzelenih biljaka kao najavu učešća opštine Čajetina u akciji „Zelena Srbija“ u kojoj se 10 opština godišnje uključuje u podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o značaju ozelenjavanja i pošumljavanja Srbije.

Prisutnim aktivistima i građanima opštine Čajetina direktor SRBATOM-a Slađan Velinov je poručio da je realizovanje akcije na Zlatiboru vid podrške očuvanju autentičnosti jedne od najlepših planina Srbije.

Početku akcije „Zelena Srbija“ na teritoriji opštine Čajetina prisustvovao je i ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Kun Adam koji se zahvalio opštini Čajetina što učestvuje u akciji pošumljavanja Srbije i pohvalio to što u njoj učestvuje veliki broj mladih koji na taj način upućuju poruku budućim generacijama. „Moje i prisustvo drugih kolega ambasadora u drugim opštinama i gradovima Srbije je čin podrške Srbiji u njenim naporima da se, baš kao i mnoge države Evropske unije, na najkvalitetniji način izborimo sa posledicama klimatskih promena koje prete da smanje kvalitet života svih nas“, poručio je ambasador Belgije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here