Dragana Trifković – Dogovori Beograda i Prištine su odavno u slepoj ulici

0
159

Dogovori Beograda i Prištine su odavno došli u slepu ulicu, rekla je direktorka Centra za geostrateške studije Dragana Trifković.

Maratonski problem sa registarskim tablicama traje godinama a razrešenju problema se ne nazire kraj. Dok se rešenje ne nađe, obe strane će morati da menjaju tablice na administrativnom prelazu.

Nedavno je održan nastavak razgovora o registarskim oznakama na Kosovu. Tenzije u vezi sa tablicama na severu Kosova iz septembra prošle godine završene su privremenim dogovorom u Briselu. Tada je dat rok od šest meseci za pronalaženje trajnog rešenja. Taj rok je istekao 21. aprila. Kako gleda na beskrajne pregovore Beograda i Prištine pitali smo Dragana Trifković, direktora Centra za geostrateške studije.

Nije postignut nikakav dogovor u vezi sa registarskim tablicama između Beograda i Prištine, što je na Tviteru i potvrdio Miroslav Lajčak. I zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi kazao je je da sastanci u Briselu nisu rezultirali bilo kakvim dogovorom sa Srbijom. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je, nakon sastanaka u Briselu, da sporazum oko registarskih tablica Srbije i Kosova ostaje na snazi dok se ne pronađe trajno rešenje

Petković je demantovao Bisljimijeve izjave da nema nikakvog sporazuma oko registarskih tablica i istakao da je sporazum od 30. septembra 2021. godine još uvek na snazi. “To je potvrdila i EU i gospodin Lajčak. To znači da do pronalaženja trajnog rešenja na visokom nivou, režim stikera se nastavlja”, rekao je Petković novinarima nakon tog sastanaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here