Uručeni ugovori za unapređenje socijalne zaštite u Vojvodini

0
73

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za unapređenje socijalne zaštite u Vojvodini, istakavši da Vlada na čijem je čelu vodi odgovornu socijalnu politiku, te da je od 2016. godine u tu oblast uloženo milijardu i 500 miliona dinara.

Ovim konkursom za unapređenje socijalne zaštite u Vojvodini dodeljeno je 160 miliona dinara za realizaciju 74 ugovora – za ukupno 35 ustanova, za smeštaj korisnika i centara za socijalni rad – koji se odnose na nabavku medicinske i druge opreme, rekonstrukciju, održavanje i adaptaciju objekata socijalne zaštite i podršku redovnim programima u direktnom radu s korisnicima.

Sredstva su, između ostalog, obezbeđena za rekonstrukciju, održavanje i adaptaciju gerontoloških centara u Bačkoj Palanci, Somboru, Vršcu, Zrenjaninu, Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Othon“ u Staroj Moravici, za nabavku medicinske opreme u gerontološkim centrima u Novom Sadu i Kikindi, i domovima u Čurugu, Veterniku i Starom Lecu, kao i za kupovinu druge opreme u domovima „Miroslav Antić Mika“ u Somboru, „Zbrinjavanje“ u Pančevu i „Kolevka“ u Subotici.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here