Dačić se sastao sa ministrom turizma Grčke

0
92

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom turizma Grčke, koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić je prilikom sastanka sa ministrom turizma Grčke Vasilisom Kikilijaso izrazio zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i sveukupne saradnje Srbije i Grčke. Predsednik Skupštine Dačić izrazio spremnost da doprinese daljem unapređenju bilateralnih odnosa i istakao da je Srbija zainteresovana za proširenje i produbljivanje ekonomsko-trgovinske saradnje sa Grčkom. Kao oblasti gde postoji značajan neiskorišćen potencijal, podvukao je proizvodnju hrane, zajedničke projekte u oblasti saobraćajne i energetske infrastrukture, razvoj malih i srednjih preduzeća, a naročito saradnju u oblasti turizma koja ima poseban značaj, imajući u vidu da više od 50 % turista iz Srbije svoj letnji odmor provodi u Grčkoj.

Ministar turizma Grčke Vasilis Kikilijas izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu i zadovoljstvo što ima priliku da poseti Srbiju. Naglasio je da narod i vlada Grčke ostaju posvećeni očuvanju i jačanju tradicionalnog prijateljstva sa Srbijom. Istakao je da je Grčka zainteresovana da unapredi saradnju u oblasti turizma, naročito u predstojećoj turističkoj sezoni, s obzirom da su rezultati turističkog prometa prethodnih sezona bili manjeg obima zbog pandemije. Napomenuo je da građanima Republike Srbije za ulazak u Grčku više nisu potrebni sertifikati o vakcinaciji, PCR testovi i PLF obrasci, te da grčka letovališta očekuju oko 900.000 srpskih turista ove sezone. Kikilijas je takođe rekao da se trenutno razgovara sa privatnim mobilnim operaterima o ukidanju ili smanjenju tarifa rominga za srpske turiste, kao i da se vode pregovori sa nacionalnim avio kompanijama obe zemlje kako bi se uveo veći broj regularnih i čarter letova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here