Branimir Nestorović – Biljke sve duže cvetaju i ispuštaju sve više polena

0
278

Biljke sve duže cvetaju i ispuštaju sve više polena, a za alergije postoji više rešenja, rekao je pulmolog dr Branimir Nestorović.

Vreme je alergija na polen, što predstavlja ne mali problem za stotine dece i odraslih. S poznatim pulmologom dr Branimirom Nestorovićem razgovarali smo o ovom problemu.

Prolećna alergija izaziva probleme sa disanjem kod mnogih, a cvetanje je u jeku, pa poleni još neko vreme neće prestati da budu izazivač nelagode koju oni koji pate od alergija teško podnose. Pulmologa, dr Branimira Nestorovića, pitali smo koliko su rasprostranjene alergije u Srbiji, koji su najčešći alergeni i kako se zaštiti od alergije.

Osim lekova koji su, kako kaže doktor Nestorović, dosta sličnog sastava, mogu nam pomoći i određeni preparati na biljnoj bazi.

„Postoji nekoliko preparata na bazi koprive i kvercetina koji pomažu kod polenske alergije. Kvercetin je najjači mogući antioksidans. Ima nekoliko preparata kod nas na tržištu, jako su efikasni. Ko voli da jede luk, mora malo veća količina, ali i on je rešenje za alergiju, ako vam ne smeta da ga jedete mnogo tokom dana“, zaključio je doktor Branimir Nestorović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here