Krkobabić u Kosjeriću

0
124

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je opštinu Kosjerić gde je sa svojim saradnicima obišao žensku voćarsku zadrugu „Kosjerka“, kojoj je iz Programa Vlade Srbije namenjenog zadrugama 2019. godine dodeljeno 7,5 miliona dinara za nabavku opreme za preradu voća.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je opštinu Kosjerić gde je sa svojim saradnicima obišao žensku voćarsku zadrugu „Kosjerka“, koja prerađuje oko 1. 000 litara voćnog soka na dan ili oko 500 kilograma džema od najkvalitetnijeg voća sa Povlena i Maljena.

Predsednik Akademijskog odbora za selo, Dragan Škorić, je rekao da je njegova želja da zadruga „Kosjerka“ osvoji zemlju i svet.

Marija Blagojević, direktor ženske zadruge „Kosjerka“ je istakla da je Ministarstvo za brigu o selu, posredstvom konkursa 500 zadruga u 500 sela, dalo snažan vetar u leđa razvoju ove zadruge.

Ministarstvo za brigu o selu je, prema rečima Tijane Marić, značajno doprinelo i povratku mladih ljudi na selo.

U timu sa ministrom Krkobabićem Kosjerić su posetili i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i predsednik Akademijskog odbora za selo SANU, akademik Dragan Škorić, a rukovodstvo opštine Kosjerić, na čelu sa predsednikom Žarkom Đokićem bilo je domaćin ove posete.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here