Primopredaja opreme i uređaja za kontrolu psihoaktivnih supstanci u organizmu vozača

0
81

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas primopredaji opreme i uređaja za kontrolu psihoaktivnih supstanci u organizmu vozača koje je Agencija za bezbednost saobraćaja donirala Upravi saobraćajne policije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas, prilikom primopredaje opreme i uređaja za kontrolu psihoaktivnih supstanci u organizmu vozača koje je Agencija za bezbednost saobraćaja donirala Upravi saobraćajne policije, da pripadnici saobraćajne policije nastavljaju akcije pojačane kontrole saobraćaja i da se zalaže da se kazne za saobraćajne prekršaje pooštre, a da se onima koji u pijanom ili drogiranom stanju izazovu saobraćajnu nesreću sudi kao za pokušaj ubistva. Od početka godine, saobraćajna policija je prilikom kontrole saobraćaja otkrila više od 21.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, od toga 4.100 sa preko 1,2 promila alkohola u organizmu i ti vozači su bili zadržani u našim službenim prostorijama, a preko 800 vozača imali su preko 2 promila alkohola u organizmu, što se tretira kao nasilnička vožnja. Saobraćajna policija je otkrila više od 1.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 60 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, kada je otkriveno 625 vozača pod dejstvom narkotika. „Ovo su zaista zastrašujući podaci i kao ministar unutrašnjih poslova predložiću da se kaznena politika pooštri kada je reč o saobraćajnim prekršajima“ rekao je Vulin.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja, koje će prvenstveno biti usmerene na kontrolu brzine i vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. „Prethodnih dana, u Srbiji se dogodilo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo osam osoba, a dve osobe su zadobile teške telesne povrede opasne po život. U petak 20. maja su u saobraćajnim nezgodama poginula tri lica, a u subotu 21. maja je smrtno stradalo pet osoba. Ovo je već drugi vikend u maju mesecu u kome imamo veliki broj nastradalih lica, a najčešći uticajni faktor za događanje nezgoda je bila neprilagođena brzina”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je da će zbog ovako poražavajućih rezultata i velikog broja stradalih u saobraćajnim nesrećama predložiti da se povede velika nacionalna kampanja, kako bi se i na taj način uticalo na građane da budu odgovorniji u saobraćaju.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao je da će tokom predstojećih vikenda biti angažovani svi policijski službenici koji vrše kontrolu saobraćaja službenim motociklima, a sve u cilju očuvanja bezbednosti na našim putevima.  Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić poručio je da je izuzetno važno da se na vreme prepoznaju, otkriju i iz saobraćaja isključe oni koji voze pod dejstvom alkohola i narkotika, te da podržava predlog ministra policije Vulina da se povede jedna velika nacionalna kampanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here