Stefanović posetio privredno društvo „Teleoptik-žiroskopi“

0
191

Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas privredno društvo „Teleoptik-žiroskopi“ u Zemunu i naglasio da je reč o jednoj od kompanija vojne industrije sa najdužom tradicijom.

Odbrambena industrija Srbije dobija sve veću podršku države. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas vojno privredno društvo u Zemunu gde je razgovarao sa rukovodstvom, sindikatima i prisustvovao demonstraciji najsavremenije tehnologije koju koristi naša vojska.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas privredno društvo „Teleoptik-žiroskopi“ u Zemunu i naglasio tom prilikom da je reč o jednoj od kompanija  vojne industrije sa najdužom tradicijom. Ministar Stefanović je rekao da se „Teleoptik“ bavi proizvodnjom najsofisticiranijih delova za naše rakete, televizijske, samonavodeće i termovizijske glave koje će unaprediti moć i naše artiljerije i naše avijacije.

Ministar Stefanović je tokom posete razgovarao sa v.d. generalnog direktora Zoranom Jarićem, rukovodstvom preduzeća, kao i sa predsednicima sindikata, a imao je priliku i da obiđe radionicu za montažu elektroptičkih sistema, kao i novu mašinsku radionicu za izradu delova.

Ministar je, takođe, prisustvovao prikazu rada simulatora modernizovanog aviona „orao“, i obišao laboratoriju za nano tehnologije, liniju za štampanje elektronskih ploča i odeljenje za CNC brušenje.

Obilasku su prisustvovali pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i načelnik Kabineta ministra pukovnik Stevan Kotarlić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here