Oproštajna poseta ambasadora Italije Vojsci Srbije

0
53

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Italije Karla Lo Kaša kom se zahvalio na ličnom trudu i angažovanju na unapređenju saradnje u oblasti odbrane naših dveju zemalja, koja prati razvoj ukupnih bilateralnih odnosa koje karakteriše snažno strateško partnerstvo.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović podsetio je, prilikom oproštajne posete ambasadora italije Karla Lo Kaša, na to da je u prethodnom periodu realizovan veliki broj aktivnosti bilateralne vojne saradnje, uključujući i dve posete ministra odbrane Italije Lorenca Gverinija Srbiji u decembru 2020. i martu 2022. godine. On je istakao i da će saradnja u oblasti odbrane nastaviti da se kreće uzlaznom putanjom i u narednom periodu realizacijom aktivnosti u težišnim oblastima, kao što su vojno-vojna, zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama, vojnoekonomska, vojnoobrazovna i vojnomedicinska saradnja.

Ambasador Lo Kašo istakao je da je susretima na visokom nivou izgrađena stabilna osnova za unapređenje saradnje u svim oblastima i ukazao na interes italijanske strane za produbljivanje bilateralne vojne saradnje, za šta postoje značajni potencijali. Italija će nastaviti da bude prijatelj i partner Republici Srbiji, rekao je ambasador Lo Kašo, posebno pružajući podršku Srbiji u procesu evropskih integracija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here