Pet miliona dinara invalidima u Inđiji

0
105

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić obišla je u Inđiji rekonstruisane prostorije udruženja osoba sa invaliditetom u toj opštini.

Država je uložila pet miliona dinara kako bi se osposobio prostor za akivnosti invalida u Opštini Inđija, a u tome su se udružili ministarstva i lokalna samouprava.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić obišla je u Inđiji rekonstruisane prostorije udruženja osoba sa invaliditetom u toj opštini, gde je poručila da je poboljšanje kvaliteta života svih osoba sa invaliditetom jedan od najvažnijih ciljeva.

Ministarka Kisić je navela da je Ministarstvo u partnerskom odnosu sa osobama sa invaliditetom i njihovim udruženjima i da je jedan od rezultata saradnje i realizovana rekonstrukcija prostorija u Inđiji. Prof. dr Kisić je navela da je rekonstrukcija ovih prostorija realizovana zajedničkim snagama Ministarstva i opštine Inđija i da je u tu svrhu izdvojeno više od pet miliona dinara.

„Imamo konkretne rezultate zajedničkog rada, a Inđija je primer odlične prakse kako zajedno deluju država i lokalna samouprava“, navela je Kisić.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak zahvalio je ministarki Kisić na poseti toj opštini i podršci u realizaciji projekta rekonstrukcije prostorija, navodeći da će sada oko 50 osoba sa invaliditetom, koje se svakodnevno tu okupljaju, imati daleko bolje uslove za druženje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here