Srđan Nogo – Vlast i opozicija su iste

0
104

Nema razlike između vlasti i opozicije, ocenio je bivši narodni poslanik Srđan Nogo.

Obično velike promene počinju u Beogradu koji je prestonica i ima ogroman broj urbanih stanovnika. Međutim, Srđan Nogo je skeptičan kada je reč o kapacitetu sadašnje opozicije da donese promene bilo u Beogradu, bilo u ostatku Srbije.

Nije tragedija što opozicija nije uspela da preuzme vlast u Beogradu na ovim izborima, ali je važno da nove opozicione snage budu prisutne u Skupštini grada Beograda i da kontrolišu sve procese u prestonici, kaže predsednik izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije Balša Božović. Božović smatra da će gradsku vlast formirati SNS i SPS, sa odborinicima iz još nekih partija koje su činile većinu na republičkom nivou. „Oni imaju rezervne odbornike i među ostalim partijama koje su do sada činile većinu na republičkom nivou, tu je POKS koji je bio na četiri liste”, kazao je Božović.

Predsednik izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije Balša Božović istakao je da je razočaran rezultatom opozicije na beogradskim izborima, ali da je zadovoljan što se na političkoj sceni pojavila koalicija „Moramo”, za koju Božović smatra da će dobro kontrolisati vlast.

Na pitanje šta misli o predlogu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da se ponove beogradski izbori, Božović ističe da je podržao dijalog Đilasa i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer treba da postoji saglasnost oko važnih pitanja za Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here