Ministar Vulin u Beču

0
54

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas u Beču, posle razgovora sa saveznim ministrom unutrašnjih poslova Austrije Gerhardom Karnerom, da je Srbija najbolji i najsigurniji partner i saveznik kada se ne uslovljava, već kada se sa njom razgovara i kada se poštuje.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, sastao se danas u Beču sa saveznim ministrom unutrašnjih poslova Austrije Gerhardom Karnerom i tom prilikom zahvalio austrijskom kolegi na kontinuiranoj pomoći koju pružaju u čuvanju granice i poslednjoj donaciji dronova koji će srpskoj policiji pomoći da bolje i uspešnije čuva našu granicu i prostor. Istakao je da nema boljeg i sigurnijeg saveznika od Srbije, i ukazao  da je srpska policija od početka godine zaplenila više od 12 tona različitih narkotika i da najveći deo tog zaplenjenog otrova nije trebalo da završi na srpskom tržištu, već da je bio namenjen tržištu Zapadne Evrope, samim tim i Austrije.

Govoreći o migrantskoj krizi, ministar Vulin je podvukao da ona nije prošla i da Evropa greši ako misli da može da je zanemari.

Ministar Karner je istakao odličnu saradnju dve policije i m inistarstava u borbi protiv ilegalnih migracija, krijumčarenja ljudi i trgovine narkoticima, koja je rezultirala konkretnim veoma uspešnim akcijama i ukazao da će Austrija u borbi protiv ilegalnih migracija nastaviti da pruža podršku srpskim kolegama u čuvanju granice između Srbije i Severne Makedonije. Posebno je istakao akciju u kojoj je početkom meseca zajedničkim radom i naporima srpske i austrijske policije uhapšen vođa organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila ljude.  Naglasio je da je situacija na Zapadnom Balkanu i Srbiji od značaja za Austriju i njenu bezbednost i da je zato u borbi protiv kriminala neophodno stalno jačanje i produbljivanje saradnje, kroz razmenu informacija i stalnih sastanaka kriminalističkih policija između dveju zemalja. Dodao je da će u narednom periodu poseban akcenat biti usmeren na jačanje saradnje i u borbi protiv ekstremizma, sajber kriminala i naglasio da se samo intenzivnom saradnjom policija može stati na put kriminalnim grupama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here