Počinje četvrto prvenstvo Republike Srpske u košarci

0
63

Ovog vikenda počinje četvrto prvenstvo Republike Srpske u košarci 3 na 3, koje će se igrati u 21 gradu. Nakon odigranog 21 turnira, dobićemo šampiona ligaškog dela takmičenja 3 x 3 lige Republike Srpske.

Liga 3 eks 3 Republike Srpske igra se po četvrti put uz podršku Košarkaškog saveza Republike Srpske i generalnog sponzora Nikšićkog piva. Svoje kvalitete igrači odmeriće u 21 gradu, a nakon odigranih turnira dobićemo šampiona ligaškog dela takmičenja, koji će svoje takmičenje nastaviti na Finalnom prvenstvu Austrije u Beču koji ima status čelendžer turnira, 20. i 21. avgusta.

Pobednici lige u košarci koja se igra 3 na3 2021. godine bili su igrači iz Bijeljine: Milan Kajmaković, Luka Jovanović, Jovica Kecman i Danilo Tomić. Ova liga podržana je od strane Međunarodne košarkaške federacije, Košarkaškog saveza Republike Srpske, kabineta predsednika Republike Srpske  kao i Ministarstva porodice omladine i sporta.

Važno je napomenuti da u Republici srpskoj postoje dva Satelit turnira koji se igraju  na Palama i u Prnjavoru, a pobednici imaju pravo na učešće na čelendžer turnirima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here