Sergej Lavrov onemogućen da dođe u Beograd

0
34

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji ga je obavestio o razlozima otkazivanja posete ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji je rekao da je ministar Lavrov onemogućen da dođe, jer avion ruske vlade nije dobio neophodne dozvole za prelet na ruti do Beograda, uručivši predsedniku Vučiću odgovarajuće dokumente. Takođe je izrazio zahvalnost srpskim vlastima na pomoći u pripremi posete. Predsednik Vučić je izrazio nezadovoljstvo zbog okolnosti koje su sprečile dolazak šefa ruske diplomatije Lavrova. On je rekao da će Srbija, uprkos svemu, čuvati nezavisnost i samostalnost u političkom odlučivanju, nastaviti evropski put uz negovanje tradicionalnih prijateljskih i partnerskih odnosa sa zemljama na svim kontinentima i očuvanje vojne neutralnosti.

Na sastanku je rečeno da se očekuje da uskoro dođe do sastanka šefova srpske i ruske diplomatije Nikole Selakovića i Sergeja Lavrova. Predsednik Vučić je rekao da se nada da će se uskoro vratiti vreme mira i saradnje, te da će dijalog i razgovor postati jedino sredstvo komunikacije u savremenom svetu. Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o brojnim temama iz bilateralnih odnosa Srbije i Rusije, konstatujući neophodnost detaljnijih razgovora na svim nivoima. Predsednik Vučić je rekao da će tokom dana srpskoj javnosti da objasni detalje vezane za posetu ministra Lavrova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here