Nebojša Stefanović se sastao s ambasadorom Francuske Pjerom Košarom

0
72

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas ambasadorom Republike Francuske Pjerom Košarom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje u oblasti odbrane između dveju zemalja, uključujući i predstojeću posetu naše delegacije Parizu i učešće na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Francuske Pjerom Košarom. Ministar Stefanović je uputio ovom prilikom čestitke povodom imenovanja novog ministra vojske Republike Francuske Sebastijana Lekornua i izrazio opredeljenje za dalji razvoj dosadašnje saradnje, koju je ocenio kao intenzivnu i sadržajnu, posebno u vojnoekonomskom i vojnotehničkom segmentu.

Ministar je istakao da ona prati sveukupne odnose naših zemalja koji kontinuirano idu uzlaznom putanjom, a čemu posebno doprinose susreti i prijateljski odnos predsednika Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona, i zahvalio se i ovom prilikom Republici Francuskoj na podršci Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu u EU.

Ambasador Košar preneo je da Republika Francuska svrstava Republiku Srbiju među značajne partnere, pre svega u oblasti vojnoekonomske saradnje, i izrazio očekivanje da će saradnja biti dalje unapređena. On je, takođe, ponovio podršku Republike Francuske evrointegracijama Srbije što predstavlja, kako je naveo, deo agende aktuelnog predsedavanja ove zemlje Savetom Evropske unije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here