Dejan Molnar – Posledice pandemije su dramatične

0
81

Ako sa ekonomskog aspekta treba da analiziramo posledice pandemije kovid 19, onda možemo reći da su one bile dramatične, rekao je dr Dejan Molnar, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Pandemija kovid 19 uzdrmala je ceo svetski sistem, kako ekonosmki, tako i ustrojstva država. Ovim fenomenom u svojim knjigama bavio se dr Dejan Molnar, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu koji je zaključio da su posledice pandemije na globalnom nivou dramatične. Kao što se očekivalo, dr Dejan Molnar, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu i dalje radi na istraživanju slučaja kovid 19. Posle dve knjige o tome – Svedočenje ekonomiste i Ekonomija panike, autor dodaje i treću. U maniru ekonomiste istraživača upitno kreira naslov – Slučaj kovid 19: Završni račun? Tome dodaje i ponajviše profesorsku obavezu citirajući Ajnštajna („Ako nešto ne možeš jednostavno da objasniš, onda ti to ne razumeš“). Kao i za dve prethodne knjige izdavači su Asocijacija Banat-Info i GNB Žarko Zrenjanin. Dejana Molnara smo pitali kako je kovid uticao na svet u prethodne dve godine.

Trilogija o slučaju kovid 19 je višestruko zanimljiva i korisna kao lektira. U njoj se povezuju naučno, stručno i popularno sagledavanje realnosti kovida 19 na globalnom, nacionalnom i lokalnom planu. Već u Prologu autor skreće pažnju da se još ne može svesti račun proistekao iz fenomena kovid 19. Ujedno, on završni račun uslovno zaokružuje na dve protekle godine, konstatujući da dalja neizvesnost postoji. Knjiga je struktuirana tako da uz Prolog sadrži i 16 aktuelnih tematskih kolumni, pisanih od 24. marta 2021. do 9. marta 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here