Vladan Glišić – Nema promene vlasničke strukture NIS-a bez ruskog pristanka

0
143

Komentarišući nagoveštaje ministarkine Zorane Mihajlović o mogućoj promeni vlasničke strukture u Naftnoj industriji, član predsedništva Narodne mreže i bivši narodni poslanik Vladan Glišić rekao je da je bilo obavezno da pre bilo kakvih izjava za stav upita ruske vlasnike.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da Srbija mora da odbrani energetsku stabilnost, čak i ako  mora da se promeni vlasništvo u Naftnoj industriji Srbije. „Nikome ništa nećemo da otimamo, ali moramo da vodimo računa o sebi“, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje da li država ima novca da kupi NIS ako bude morala da reaguje zbog sankcija Evrope prema kompanijama u većinskom ruskom vlasništvu. Dodala je da postoji jako dobra saradnja sa NIS-om i da „zna koliko se trude u ovo vreme koje nije lako da obezbede dovoljno goriva i drugih derivata za sve, ali da smo svedoci i da Evropa sve više sankcioniše kompanije iz Rusije i da je to realnost o kojoj svi moramo da vodimo računa“. Kako komentariše ministarkine nagoveštaje o promeni vlasničke strukture u Naftnoj industriji Srbije pitali smo člana Predsedništva Narodne mreže i bivšeg narodnog poslanika Vladana Glišića.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je rekla da Srbija danas ima dovoljno svih vrsta energenata, nijednog trenutka nije bilo nikakvih nestašica, a da to nimalo nije lako obezbediti, “ali da se uspeva”.

“Imamo dovoljno rezervi, ali ljudi moraju da znaju da će ovo da traje i da sve jako puno košta i gradjani toga treba da budu svesni, kao što moraju da budu svesni da mnogo toga neće biti isto”, rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je bila jedna od malobrojnih protivnika prodaje NIS ruskoj kompaniji u vreme vlasti Borisa Tadića.

Kao ministarka energetike zalagala se, kako je rekla, za povećanje rudne rente Gaspromnjeftu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here