Aplikacija „E-berba” za nadzor berača

0
64

Aplikacija „E-berba” je dostupna svim poljoprivrednim proizvođačima potpuno besplatno, a omogućava jednistavno upravljanje berbom voća i povrća, kao i kontrolu prinosa i troškova.

Aplikacija „E-berba” je namenjena svim gazdinstvima koje se bave biljnom proizvodnjom sa manjim ili većim brojem berača. Ova inovativna digitalna alatka omogućava: praćenje učinka berača u realnom vremenu, provera kilaže i učinka po parcelama, dodavanje parcela i kreiranje nezavisnih vrednosti po parcelama, dodavanje i analize po berčima i kreiranje izveštaja po danima, parcelama ili po berbi u celosti. Moguće je da više korisnika koristi aplikaciju za nadzor u isto vreme, na više parcela u isto vreme. Cene branja moraju da se dodaju na dan branja pre početka berbe. Isto tako moraju se dodati berači i parcele pre početka berbe. Kada se dan zatvori nije moguće dodavati ništa na taj dan. Prihodi se mogu kreirati samo na zatvorenom danu.

„E-berba” je besplatna aplikacija i može se preuzeti na portalu www.eberba.rs, kao i na Google Play servisu. Cilj je da se podrži digitalizacija rada poljoprivrednih gazdinstava, odnosno da se olakša i modernizuje rad u poljoprivredi. U planu je da aplikacija dobije nove funkcionalnosti  u narednom periodu i da ostane besplatna za sve korisnike u Srbiji.

Aplikacija je razvijena u okviru projekta Akademsko selo koji je pokrenut kao inicijativa grupe donatora iz dijaspore. Projekat sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac u okviru svojih aktivnosti za podršku razvoju poljoprivredne proizvodnje u Srbiji. Pored ovog projekta, Fondacija razvija i druge projekte i konkurse za podršku razvoju poljoprivredne i prehrambene proizvodnje širom Srbije, kao što su stručne obuke i ulaganja u sredstva za rad i razvoj poljoprivrednih gazdinstava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here