Svetski dan velnesa, jedanaesti po redu, u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije biće obeležen na više lokacija na otvorenom u  Srbiji, u subotu, 11. juna, zajedno sa još 150 zemalja sveta i oko 350 miliona ljudi.

Centralna manifestacija povodom Svetskog dana velnesa biće održana na Kraljevom trgu na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina u saradnji sa Sportskim savezom Čajetina. Program obeležavanja Svetskog dana velnesa na Zlatiboru započeće “Zlatiborskom šetnjom”, sportski klubovi i članice Sportskog saveza Čajetina uzeće učešće u programu, dok je za najmlađe osmišljena animacija kroz program. Lekari, nutricionista i psiholog  Specijalne bolnice Čigota, u centru Zlatibora davaće savete o očuvanju psihičkog i fizičkog zdravlja tokom i posle pandemije, a za sve posetioce  besplatno će raditi antropometrijsko merenje. Vedar duh Zlatibora, kroz pesmu i igru doneće članovi Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”. Dino park, Avantura park i Hotel Zlatibor, u okviru svojih sadržaja, pridružiće se obeležavanju Svetskog dana velnesa.

Kada je u pitanju program obeležavanja Svetskog dana velnesa u subotu 11. juna, na Kraljevom trgu na Zlatiboru od 11.00h biće organizovanje animacije za decu, od 12.00h aerobne vežbe za posetioce, a od 12.30h nastup Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”. U osnovi  događaja jeste motivacija ljudi za uvođenje zdravih životnih navika. Pored organizovanih programa u Srbiji, Svetski dan velnesa biće organizovan širom sveta, a direktno uključenje u tročasovni  program uživo imaće učesnici iz 35 zemalja.