Dačić primio ambasadore Kube i Venecuele

0
69

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Republike Kube i ambasadora Bolivarske Republike Venecuele.

 Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Republike Kube u Republici Srbiji Gustava Tristu del Toda i ambasadora Bolivarske Republike Venecuele u Republici Srbiji Dimasa Hesusa Alvarenga Geru. Dačić je istakao da sve tri zemlje imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose i izrazio spremnost da kroz jačanje bilateralnih veza doprinese intenziviranju sveukupne saradnje, kako sa Kubom, tako i sa Venecuelom. Podsetio je, da je kao ministar spoljnih poslova, imao prilike da poseti obe zemlje i izrazio žaljenje što tokom ovog saziva Narodne skupštine nije došlo do realizacije bilateralnih poseta sa Kubom i Venecuelom na najvišem parlamentarnom nivou.

Ambasador Kube je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Poslanička grupa prijateljstva sa Kubom u ovom sazivu Skupštine bila brojnija, te izrazio nadu da će ona biti jednako brojna u narednom sazivu. Ambasador Gera je rekao da Venecuela Srbiju doživljava kao prijateljsku zemlju i da je zahvalna za solidarnost koju je Srbija uvek imala za njen narod. Izrazio je spremnost da se odnosi između dve zemlje ojačaju kroz konkretne vidove saradnje. Na interesovanje oba ambasadora, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić upoznao je sagovornike sa zakonskim rokovima za sazivanje narednog parlamenta i formiranje ostalih državnih organa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here