Predsednik narodne skupštine Republike Srbije, Ivica Dačić, sastao se danas sa odlazećim ambasadorom Države Kuvajt u Republici Srbiji.  Njih dvojica su tokom razgovora zaključili da bilateralni odnosi dveju zemalja idu uzlaznom putanjom, ali i da je potrebno potrebno intenzivirati kontakte kroz saradnju predsednika parlamenata i parlamentarnih grupa prijateljstva.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Države Kuvajt u Republici Srbiji Jusefa Ahmada Abdulsamada i tom prilikom istakao da se bilateralni odnosi između dve zemlje razvijaju uzlaznom putanjom i zahvalio je ambasadoru Jusefu Ahmadu Abdulsamadu na naporima koje je tokom svog mandata uložio u unapređenje saradnje između dve zemlje. Predsednik Skupštine je podvukao da geografska udaljenost ne sme da bude prepreka za razvoj prijateljskih odnosa dva naroda, koje vežu dobri istorijski odnosi iz perioda Pokreta nesvrstanih i koji sledeće godine slave 60. godišnjicu od uspostavljanja diplomatskih veza.

Ambasador Abdulsamad je rekao da su bilateralni odnosi dobri i da treba raditi na njihovom jačanju. Zahvalio je predsedniku Narodne skupštine na doprinosu koji je kako na ovoj, tako i na prethodnim funkcijama dao unapređenju saradnje. Sagovornici su se saglasili da je potrebno intenzivirati kontakte kroz saradnju predsednika parlamenata i grupa prijateljstva, čije će formiranje biti prioritet i u narednom sazivu Skupštine.

Predsednik Narodne skupštine poželeo je ambasadoru uspeh u daljoj karijeri.