Odbornici Skupštine opštine Čajetina usvojili su završni račun

0
52

Održana je 22. sednica skupštine opštine Čajetina na kojoj su odbornici usvojili završni račun, sa izveštajem revizije, za 2021. godinu, nekoliko izveštaja javnih preduzeća i ustanova sa teritorije opštine Čajetina, kao i izveštaj o radu regionalne deponije. Utvrđen je i spisak dobitnika nagrada i opštinskih priznanja za svečanu sednicu povodom Dana opštine Čajetina.

Odbornici Skupštine opštine Čajetina usvojili su završni račun, sa izveštajem revizije, za 2021. godinu. Ukupno ostvareni prihodi i primanja sa prenetim sredstvima utvrđeni su u iznosu od 3.896.410.920,83 dinara, što čini ukupno ostvarenje od 106,17% od ukupno planiranog budžeta za 2021. godinu. Ukupno izvršeni rashodi i izdaci utvrđeni su u iznosu od 3.025.372.844,72 dinara, odnosno 82,44 % u odnosu na planirane. Utvrđen suficit na kraju budžetske 2021. godine iznosi 871.038.076,11 dinara. Najveća izdvajanja bila su za izgradnju i sanaciju puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina, preko 400 miliona dinara, zatim za izgradnju sistema za vodosnabdevanje Sušička vrela i za rekonstrukcija magistralnog cevovoda oko 350 miliona dinara, dok je za poljoprivredu bilo izdvojeno preko 160 miliona dinara.

Arsen Đurić, predsednik SO Čajetina je nakon održane 22. skupštinske sednice naglasio da je ono što Čajetinu razlikuje od svih drugih opština Srbije, to da su izdvajanja za plate zaposlenih u javnom sektoru negde oko šest odsto ukupnog budžeta, i to je sasvim sigurno najmanji procenat u čitavoj Srbiji. Usvojili smo i nekoliko izveštaja javnih preduzeća i ustanova sa teritorije opštine Čajetina, kao i izveštaj o radu regionalne deponije Duboko, a donete su i odluke o izmenama školskih odbora za osnovne i srednju školu u Čajetini.

Utvrđen je i spisak dobitnika nagrada i opštinskih priznanja za svečanu sednicu povodom 30. juna, Dana opštine Čajetina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here