Brnabićeva razgovarala sa potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj

0
42

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alenom Pijuom o nastavku zajedničkog rada na realizaciji projekata koji će doprineti razvoju srpske ekonomije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alenom Pijuom i tom prilikom izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakla značaj podrške EBRD u oblastima energetske efikasnosti, razvoju IT sektora, kao i zaštiti životne sredine. Predsednica Vlade je istakla da su na listi prioriteta ulaganja u infrastrukturne projekte i u obnovljive izvore energije. Ona je upoznala sagovornika sa napretkom procesa reformi u oblastima ekonomije i obrazovanja, kao i u podizanju ekološke svesti kod najmlađih u okviru školskog programa i značajnom uspehu u domenu digitalizacije.

Premijerka je naglasila da je u narednom periodu prioritetni cilj ulaganje i jačanje IT sektora, u čemu bi podrška EBRD bila od izuzetnog značaja. Piju je rekao da ta banka nastavlja da podržava Srbiju kroz projekte od vitalnog značaja, i najavio nova ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here