Poljoprivredni fakultet dobio sredstva za naučno-stručne aktivnosti

0
97

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu danas je dobio bespovratna sredstva namenjena održavanju naučno-stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas dekanu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljku Tici ugovore o dodeli finansijskih sredstava namenjenih održavanju naučno-stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine. Sekretar Božić je istakao da je reč o iznosu od pet miliona dinara bespovratnih sredstava koje resorni sekretarijat dodeljuje po ovom konkursu, te da je ukupna vrednost odobrenih projekata 14,6 miliona dinara. Podrška je, prema njegovim rečima, namenjena za organizovanje naučno-stručnih skupova, studijskih putovanja, seminara, radionica, tribina i predavanja, koje su zaposleni na Poljoprivrednom fakultetu izdvojili kao značajne za dalje unapređivanje poljoprivrede u Vojvodini.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Nedeljko Tica zahvalio je na dobijenim sredstvima i istakao važnost posete resornog sekretara navodeći da je to još jedna potvrda odličnih odnosa i kontinuirane podrške tom fakultetu.

Tica je rekao da su ova sredstva važna podrška u  realizaciji različitih programa na Fakultetu, jer predstavljaju nastavak višegodišnje linije finansiranja kojom Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu podržava tu visokoobrazovnu ustanovu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here