Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović položio je venac na Srpskom vojničkom groblju u Tijeu nadomak Pariza i odao poštu srpskim vojnicima stradalim u Prvom svetskom ratu.

– Naša je dužnost da čuvamo sećanja na srpske žrtve u Prvom svetskom ratu. Na groblju u Tijeu sahranjeno je 747 srpskih vojnika, koji su se herojski borili na frontu, a koje su njihovi francuski saborci ranjene poveli sa sobom da im u bolnicama pokušaju zalečiti rane. Preminuli su daleko od otadžbine, ali i ovo groblje govori koliko je srpski vojnik zavredio svako poštovanje, ali i koliko je snažno bilo savezništvo srpskog i francuskog naroda u Prvom svetskom ratu – rekao je ministar Stefanović, dodajući da nas upravo zajednička istorija obavezuje da danas u miru radimo na očuvanju i jačanju naših prijateljskih odnosa.

 

Polaganju venaca u Tijeu prisustvovali su ambasadorka Srbije u Parizu Nataša Marić, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Nebojša Svjetlica i izaslanik odbrane Srbije u Parizu pukovnik Dejan Milosavljević.