Željko Pantić – Partizan i Zvezda ne plaćaju milione evra poreza

0
150

Partizan i Zvezda ne plaćaju milione evra duga za porez, dok se ljudima šalju izvršitelji za 10.000 dinara duga za struju,  jer je neko suspendovao krivične zakonike o utaji poreza, rekao je direktor Danas konferens centra Željko Pantić.

Fudbalski i košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda duguju 25 miliona evra za porez, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. Direktora Danas konferens centra Željka Pantića pitali smo da li je normalno da klubovi duguju toliki novac državi, zašto im je to dopušteno i koji su razlozi dugovanja?

Ministar finansija Siniša Mali je naglasio:

„FK Crvena zvezda je od 2012. do ove godine dobio 17,6 miliona evra od države i 40,5 miliona evra od sponzorskog ugovora sa Gaspromom, a FK Partizan 14 miliona evra. U isto vreme Zvezda za porez duguje 859,7 miliona dinara, a Partizan 1,29 milijardu dinara“.

Kako je istakao, KK Crvena zvezda je za 10 godina od države dobio 26 miliona evra, a u istom periodu KK Partizan je dobio 24,4 miliona evra, od države i sponzorskog ugovora sa NIS-om. Zvezda duguje za porez 96,6 miliona dinara, a KK Partizan 649,7 miliona dinara.

„To je sedam miliona evra duga samo od ova dva košarkaška kluba“, rekao on.

Mali je potvrdio da je Ministarstvo finansija uradilo detaljnu analizu poslovanja fudbalskih i košarkaških klubova.

“Ovde se radi o nasleđenom problemu koji traje decenijama. Problem je što je postalo navika da državi dugujete koliko hoćete, a kad god imate potrebu da tražite da država pomogne”, istakao je Mali.

Ministar finansija je naveo i da je, u poslednje dve godine, izdvojen novac za više od 300 klubova.

“Ponovo ćemo izdvojiti 10 miliona evra do kraja godine, ako budemo imali novca”, naveo je Mali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here